Ljubljanske mlekarne počele s izvozom mlijeka u Kinu

Bez autora
Nov 02 2016

Ljubljanske mljekarne su prije mjesec dana u Kinu poslale 10.000 litara trajnog mlijeka, a pripremaju se i za novu pošiljku kada će otpremiti 21.000 litara mlijeka. Osim Ljubljanskih mlekarni dozvole za izvoz mliječnih proizvoda u Kinu još su dobile Mlekarna Celeia, Pomurske mlekarne i Mlekarna Planika. Pomurske mlekarne su još u fazi pregovora za konkretne poslove, a ulazak na kinesko tržište očekuju sljedeće godine. Mlekarna Celeia ne proizvodi proizvode sa dovoljno dugim rokom trajanja, koji bi bili prikladni za kinesko tržište. Sa novim ulaganjima u proizvodnju razmišljat će i o ovom tržištu. U Mlekarni Planika za svoje proizvode uglavnom traže bliža tržišta, a na kinesko tržište računaju u slučaju potencijalnog viška proizvodnje.

Ljubljanske mlekarne počele s izvozom mlijeka u KinuLjubljanske mljekarne su prije mjesec dana u Kinu poslale 10.000 litara trajnog mlijeka, a pripremaju se i za novu pošiljku kada će otpremiti 21.000 litara mlijeka, izvještava RTV Slovenije.

Osim Ljubljanskih mlekarni dozvole za izvoz mliječnih proizvoda u Kinu još su dobile Mlekarna Celeia, Pomurske mlekarne i Mlekarna Planika. Pomurske mlekarne su još u fazi pregovora za konkretne poslove, a ulazak na kinesko tržište očekuju sljedeće godine.

Mlekarna Celeia ne proizvodi proizvode sa dovoljno dugim rokom trajanja, koji bi bili prikladni za kinesko tržište. Sa novim ulaganjima u proizvodnju razmišljat će i o ovom tržištu. U Mlekarni Planika za svoje proizvode uglavnom traže bliža tržišta, a na kinesko tržište računaju u slučaju potencijalnog viška proizvodnje.

Otvaranjem kineskog tržišta, slovenskim mljekarama se nudi mogućnost ulaska na veliko tržište. Dozvole za izvoz u Kinu mljekare su dobile nakon parafiranja protokola u pogledu veterinarskih uvjeta, što je posebno važno jer je evropsko tržište trenutno zasićeno. Cijene sirovina padaju, a konkurencija je vrlo jaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik